Visnesvegen 7, 6783 Stryn
Tlf: 57 87 14 88
Om informasjonskapsler
Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som sendes til maskinen din når du besøker nettstedet vårt. De gjør opplevelsen din på nettstedet enklere ved å lagre informasjon om hva du foretar deg. Informasjonskapsler hjelper oss med å forbedre nettstedet og din brukeropplevelse. 
Informasjonskapsler på våre nettsteder benyttes for forskjellige funksjoner, for eksempel for effektiv navigering mellom sider, lagring av dine innstillinger og forbedring av din opplevelse på vårt nettsted generelt. 

Brukeravtale

Ved å fortsette å bruke vårt nettsted sier du deg enig i å godta vår bruk av informasjonskapsler (med mindre du har konfigurert nettleseren til å ikke godta informasjonskapsler). Hvis du ikke ønsker at informasjonskapsler installeres når du bruker nettstedet, kan du konfigurere nettleseren din til å blokkere informasjonskapsler eller bruke privat nettlesing-alternativet. Hvis du velger å ikke motta våre informasjonskapsler, kan vi ikke garantere at alle funksjoner på dette nettstedet fungerer etter hensikten. 

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som et nettsted lagrer på datamaskinen eller en mobilenhet når du besøker nettstedet. Den gjør det mulig for nettstedet å huske dine handlinger og innstillinger (for eksempel språk, fontstørrelse og andre visningsvalg) over en tidsperiode, slik at du ikke trenger å konfigurere dem på nytt hver gang du besøker siden på nytt alle går fra én side til en annen. 

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Bruk av informasjonskapsler på dette nettstedet beskrives under. 

Funksjonalitet

Dette nettstedet er basert på en samling tjenere som kalles en «park». Sammenlignet med bruk av kun én tjener, gjør denne løsningen at nettstedet fungerer bedre og mer stabilt. Når du besøker et nettsted, gjør bruken av informasjonskapsler det mulig for systemet å avgjøre hvordan siden skal vises for deg på den mest fornuftige måten og fordele arbeidsbyrden jevnt mellom de forskjellige tjenerne. 

Analyse

Vi bruker Google Analytics til å måle trafikk på nettstedet. Disse dataene gjør det mulig for oss å forstå hvordan våre besøkende bruker nettstedet og hjelper oss med å forbedre nettstedet. Denne programvaren bruker en rekke informasjonskapsler som bidrar til at vi vet om besøkende på nettstedet allerede har besøkt det. Hvis datamaskinen din har slike informasjonskapsler, vil nettleseren din fortelle oss det. Hvis du ikke allerede har en, vil nettleseren din bli tilbudt en. På denne måten kan vi finne ut hvor mange enkeltbrukere vi har og hvor ofte de besøker nettstedet vårt. Disse informasjonskapslene brukes for statistiske formål, og det er ikke mulig å identifisere enkeltbrukere ved hjelp av dem. 

Andre informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for sporing og annonser fra tredjeparter som Youtube, Facebook, Google Analytics, DoubleClick og Adform. Informasjonskapsler fra tredjeparter er informasjonskapsler som sendes fra et annet nettsted enn nettstedet du besøker. For eksempel kan enkelte nettstedet ha en Facebook-«liker» knapp på siden. Den «liker»-knappen installerer en informasjonskapsel i nettleseren din som kan leses av Facebook. Dette betraktes som en tredjepartsinformasjonskapsel. Hvordan disse innsamlede dataene brukes av tredjeparter er avhengig av personvernreglene til den juridiske enheten, som finnes på den aktuelle partens nettsted. Enkelte informasjonskapsler fra tredjeparter, for eksempel Adform, kan også opprette informasjonskapsler som tilordner unike tall som kan identifisere og skille mellom brukerens nettlesere, slik at annonsemetrikk som antall klikk kan spores. Dette gjør det mulig for utgivere å levere annonser som rettes mot en brukers interesser og som har en større sjanse for å være relevante for brukeren. 

Hvordan administrere informasjonskapsler?

Du kan administrere og/eller slette informasjonskapsler som du ønsker. Du kan slette eller blokkere informasjonskapsler, men hvis du gjør dette, er det mulig at enkelte funksjoner på dette nettstedet ikke fungerer etter hensikten. Du kan slette alle informasjonskapsler som allerede er på datamaskinen, og du kan konfigurere de fleste nettlesere til å ikke godta informasjonskapsler. Forskjellige nettlesere har forskjellige måter å konfigurere nettleserens innstillinger for informasjonskapsler. 

Hvordan deaktiverer jeg informasjonskapsler?

Hvis du ikke godtar informasjonskapsler, kan du blokkere dem i nettleserens sikkerhetsinnstillinger. Hvis du gjør det, er det mulig at du ikke ville kunne bruke enkelte tjenester og funksjoner på dette nettstedet.