Visnesvegen 7, 6783 Stryn
Tlf: 57 87 14 88
Husk dette når du skal lage vaskerom
Vi kan vel alle innrømme at å vaske klær ikke står på listen over det gøyeste vi gjør, så hva er vel bedre enn å skape et innbydende og funksjonelt rom til akkurat dette?
Har du planer om å enten bygge eller pusse opp vaskerom? Vi hjelper deg!

De aller fleste huseiere drømmer om vaskerom. Et helt rom for klesvask, tørking og bretting. 

Vi kan vel alle innrømme at å vaske klær ikke står på listen over det gøyeste vi gjør, så hva er vel bedre enn å skape et innbydende og funksjonelt rom til akkurat dette?

– Det første du bør gjøre når du har bestemt deg for å bygge eller pusse opp et vaskerom, er å se på hvilke løsninger du trenger. Det er viktig å planlegge et vaskerom godt, og bruke god tid i planleggingsfasen. Et vaskerom er som et arbeidsrom, og bør bygges etter hvor stor plass du har og hvor mange dere er i familien, forteller Joakim Weik, butikksjef ved Comfort Revetal – Gran VVS.
Slik planlegger du ditt nye vaskerom
For å gjøre prosessen enklest mulig, har vi laget en sjekkliste med fire tips til hvordan du planlegger ditt nye vaskerom.

1. Hva har du behov for?

Tenk gjennom hvilke behov du har. Skal vaskerommet også kunne brukes som bad for gjester, være et kombinert teknisk rom, et rom med mye oppbevaringsplass eller kun et praktisk rom til klesvask og tørking?LINN BAD VASKEROM I HVIT MATT: Vaskerom i hvit matt vist i 250 cm bredde. Linn Bad vaskerom har ulike løsninger inne i skapene, som uttrekkbart strykebrett, skittentøyskurv og diverse hyllesystemer.

2. Ha en grundig plantegning

Ta frem tegningen av rommet og rommene rundt dersom du har dette. Hvis ikke, er dette noe vi kan hjelpe deg med. Kanskje ønsker du å utvide rommets størrelse ved å slå ned en vegg, eller vite hvor vannrørene går fra bad eller kjøkken, for enkel tilgang på vann til maskiner og utslagsvask?

– En detaljert tegning hjelper deg med å finne gode løsninger, og du ser du fort om ønskene du har lar seg gjennomføre, sier Joakim.

3. Et funksjonelt arbeidsrom

Har du plassen til det, gjør du lurt i å tenke at vaskerommet skal være som et funksjonelt arbeidsrom. 
– Faktorer som gjør rommet funksjonelt og innbydende, er god gulvplass, riktig arbeidshøyde, rikelig med plass til oppbevaring, god belysning og varmekabler.  SMARTE LØSNINGER: Denne smarte skuffen finner du i vaskeromsløsningen Elsa fra Vedum.

4. Sørg for praktisk innredning
Det finnes mange gode løsninger til vaskerommet, som integrerte vaskeromsmøbler. Disse rommer blant annet strykebrett og skittentøyskurv, og gir bedre gulvplass. 

– Du gjør lurt i å plassere tørketrommel og vaskemaskin høyt. Da får du både god arbeidshøyde og plass til oppbevaring under maskinene. Får du plass, er det også praktisk med en god utslagsvask, slange ved siden av vasken til å fylle bøtter og god benkeplass.

Funksjonelt vaskerom med vaskeromsmøbler
Ifølge Joakim passer vaskeromsløsningene med integrerte vaskeromsmøbler til både store og små vaskerom. For eksempel er Vedum vaskerom Elsa i hvit bare 165 cm i bredden, men du får likevel med en skapløsning med skuff, sider og benkeplate og plass til opphøyde hvitevarer.

– De opphøyde skapene gjør at du slipper å b